| Специалности | Учебни такси | Стипендии
| Примерни тестове | Прием | Стажове
Ако харесвате сайта на Колеж по туризъм "Свети Мина" - София, моля ГЛАСУВАЙТЕ!
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!

 За Колежа

Колеж по туризъм „Свети Мина” - София е създаден съобразно нормативната уредба на Европейския Съюз в сферата на образованието, като продължение на Гимназия по туризъм „Свети Мина” - София, специализирала се през годините в обучението на конкурентноспособни кадри за сферата на туризма.

Колежът е лицензиран /акредитиран/ със Заповед № РД-14-143/25.07.2002г. / ДВ бр. 78 / 13.08.2002г. по Закона за народната просвета от Министъра на образованието за следните професии и специалности: 

професия "Хотелиер"-специалност "Организация и управление на хотелиерството";

професия "Ресторантьор" - специалност "Организация и управление на ресторантьорството"

професия "Фирмен мениджър" -  специалност „Предприемачество и мениджмънт”.

Учебните програми в колежа са разработени от хабилитирани преподаватели от ВУЗ, отговарящи на европейските образователни изисквания.

Колежът подготвя висококвалифицирани кадри, които след завършването си придобиват по осемстепенната европейска квалификационна рамка 

Свидетелство за професионална квалификация IV степен

което им дава право да заемат ръководни длъжности в сферата на туризма като F&B мениджър, Управител на: Хотел, Ресторант и др.

Завършилите колежа могат да продължат обучението си за придобиване на степен :

       " БАКАЛАВЪР ПО:  МЕНИДЖМЪНТ В ТУРИЗМА " със срок на обучение IV семестъра

Издадените от Колежа  свидетелства, удостоверения и сертификати се признават от работодателите и институциите в Европейския съюз и всички държави, с които България има подписани спогодби за взаимно признаване еквивалентността на документи за образование.