| Специалности | Учебни такси | Стипендии
| Примерни тестове | Прием | Стажове
Ако харесвате сайта на Колеж по туризъм "Свети Мина" - София, моля ГЛАСУВАЙТЕ!
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!

 За Колежа

Колеж по туризъм „Свети Мина” -  София е създаден съобразно нормативната уредба на Европейския Съюз за образованието като продължение на Гимназия по туризъм „Свети Мина” - София, специализирала се през годините в обучението на конкурентноспособни кадри за сферата на туризма.

Колежът е лицензиран /акредитиран/ със Заповед № РД-14-143/25.07.2002г. / ДВ бр. 78 / 13.08.2002г. по Закона за народната просвета от Министъра на образованието и науката за следните професии и специалности: 

професия "Хотелиер"-специалност "Организация и управление на хотелиерството";

професия "Ресторантьор" - специалност "Организация и управление на ресторантьорството"

професия "Фирмен мениджър" -  специалност „Предприемачество и мениджмънт”.

Учебните програми в колежа са разработени от хабилитирани преподаватели от ВУЗ, отговарящи на европейските образователни изисквания.

Колежът подготвя висококвалифицирани кадри, които след завършването си придобиват по осемстепенната европейска квалификационна рамка ІV квалификационна степен и получават

Свидетелство за професионална квалификация.

То им дава право да заемат ръководни длъжности в сферата на туризма като F&B мениджър, Управител на: Хотел, Ресторант и др.

Завършилите колежа могат да продължат обучението си за придобиване на степен :

       " БАКАЛАВЪР ПО:  МЕНИДЖМЪНТ В ТУРИЗМА " със срок на обучение IV семестъра

Издадените от Колежа  свидетелства, удостоверения и сертификати се признават от работодателите и институциите в Европейския съюз и всички държави, с които България има подписани спогодби за взаимно признаване еквивалентността на документи за образование.